maanantai 25. maaliskuuta 2013

Vuoden ekat ompelukset

Pitkästä aikaa pääsin ompelemaan viime viikonloppuna. Tais muuten olla ekat ompelukset tälle vuodelle. Se vie tuo liikuntakin vain oman aikansa illoista. Ja kun ikävä kyllä siinä vuorokaudessa ei ole kuin 24h vaikka välillä toivoisi, että iltoihin saisi muutaman ylimääräisen tunnin.

Päätin testailla vähän uusia kaavoja. Sitä tahtoo aika jämähtää tuttuihin ja hyviksi havaittuihin kaavoihin, mutta joskus olisi kiva ommella vähän eri kaavoilla.

Ensimmäisena testiin pääsi hihaton paita uusimman ottobren (1/2013) kaavoilla. Lehdessä paita kulki nimellä Victor verkkopaita. En tehnyt kaavaan muokkailuja. Tästä tuli kiva paita, mutta seuraavaan pitää laittaa pituutta vähän lisää, kuten yleensä kaikkiin Ottobren kaavoihin. Näitä voisi kesäksi surautella muutaman. Kokoa tällä paidalla on 98 ja kuten kuvasta näkyy, aika justi on. Apina kangas on ostettu Eurokankaasta.
 

Sama paita edestä. Hieman pn jätkällä tukka pystyssä ja punaiset posket ulkoilun jäljiltä.


 
Seuraavaksi testiin pääsi samaisesta lehdestä Snap Button nimellä kulkeva paita. Huti meni että heilahti. Tämä paita pääsee tilkku laatikkoon odottamaan uutta elämää. Tämän paidan koko on 104 ja kuten kuvasta huomaa, on melkoinen makkarankuori meidän 2 veelle, joka normisti käyttää koko 98.  En oikein tästä kaavasta tykännyt, eikä tuo kaula-aukkokaan ole kovin kiva.
 

 
Sitten testiin pääsi Formal or Fun nimellä kulkenut paita. Tästä tuli ihan kiva käyttö paita. Tuo kangas on ihanan pirtsakka ja Veetikin tykästyi siihen kovasti. Tälläkin paidalla on koko 98 ja sen verran tein kaavaan muutosta, että pidensin paitaa vähäsen. Ihana auto kangas on ostettu Ylivieskasta kangas kaupasta, samaten kuin resori.


 
Seuraavaksi kaivoin esiin tutut ja turvalliset kaavat, joilla olen molemmilla ommellut liki kaikki Veetin vaatteet. Paidan kaavat on jostain vanhemmasta Ottobresta, raglanhihainen paita. Kokoa löytyy taas 98. Housut on ommeltu Ottobren Saimi housujen kaavoilla, niilläkin koko 98.
Paidan kankaan olen saanut  kiitoksena yhden kaavan piirtämisestä ja housujen musta trikoo on ostettu Ylivieskasta kangas kaupasta.

 
Pyjamasta tuli oikein kiva ja Veetikin tykkäsi siitä kovasti.

 
Tämän ompelu session päätteeksi voisin todeta, että pitäydy vain niissä tutuissa ja turvallisissa ja hyviksi havaituissa kaavoissa, niin ei tule tehtyä huti ompeluksia. :-)

Nippu lapasia odottelee kuvaajaansa, mutta niistä lisää myöhemmin.

1 kommentti:

 1. Hei, sinä neuleblogauksen harrastaja tai neuleblogausta harrastanut!

  Haen neuleblogien/käsityöblogien pitäjiä sekä entisiä pitäjiä vastaamaan kyselyyn neule/käsityöblogien pitämisestä. Tein vastaavanlaisen kyselyn pro gradu –tutkielmaani varten vuonna 2008. Kyselyyn tuli vastauksia runsaasti ja lopullisen muotonsa tulokset saivat viime syksynä hyväksytyn lisensiaatintyön muodossa. Tämän jatkokyselyn tarkoituksena on saada aineisto väitöskirjaa varten. Toivottavasti sinulla on aikaa vastata kyselyyn.

  Kysely on tarkoitettu henkilöille, jotka pitävät tai ovat pitäneet neule/käsityöblogia. Kyselyllä selvitetään blogien ja blogaamisen merkitystä käsitöiden tekemiseen sekä neuleblogien verkostoitumista ja yhteisöllisyyttä.

  Kyselyyn vastaaminen vie noin 15-20 minuuttia ja vastanneiden kesken arvotaan kolme neuleaiheista pakettia. Kyselyyn voi vastata toukokuun loppuun asti. Olisitko ystävällinen ja kävisit tekemässä kyselyn oheisesta linkistä: https://elomake.uef.fi/lomakkeet/6504/lomake.html Jos linkki ei aukea klikkaamalla, kopioi se nettiselaimesi osoitekenttään ja paina Enteriä.

  Jos sinulla on kysyttävää tutkimuksen suhteen voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen kvilhune@student.uef.fi


  Ystävällisin terveisin, Katja Vilhunen.

  VastaaPoista